VERZORGING

ENKELE SOORTEN

Hieronder volgen enkele soorten die vooral geschikt zijn voor het gezelschapsaquarium en meestal ook  verkrijgbaar via een goede aquariumwinkel of op de aqua beurzen.

APHYOSEMION AUSTRALE GOUD

Ongetwijfeld al jaren de meest populaire killivis vanwege zijn mooie opvallende oranje kleuren en makkelijke verzorging. Het is een kweekvorm van de bruine "Kaap Lopez" die zijn oorsprong vindt in West Afrika.
De soort is het beste te houden in een groepje van 2-6 paartjes, bv. in een aquacube van 15 liter kunt U 4 paartjes kwijt met nog wat andere klein blijvende soorten. Aph. australe  houdt zich voornamelijk op en rond de bodem op en de mannetjes zullen constant  pronken om de vrouwtjes voor zich te winnen. Als voedsel preferen ze levend en diepvries voedsel zoals witte, zwarte en rode mug. Ook de tegenwoordige droogvoeders en granulaten worden goed gegeten.

EPIPLATYS DAGETI

Epiplatys Dageti is ook een visje wat u regelmatig in de betere aquariumzaken en op de diverse beurzen kunt vinden.  Het is een specifieke oppervlakte vis met het uiterlijk van een snoekje.
Mannetjes (foto) kunt U herkennen aan de wat langere vinnen en de oranje keel, ze worden maximaal 4-5 cm.  Vrouwtjes hebben doorzichtige vinnen en zijn over het algemeen iets kleiner (max. ca. 4 cm)
Deze grootte maakt deze soort ook uitermate geschikt voor de wat kleinere aquaria. Let wel op dat U een goede dekruit hebt want het zijn van nature goede springers...........

Fundulopanchax Sjoestedti USA

FUNDULOPANCHAX SJOESTEDTI

Een van de grootste killivissen, deze kan, als hij de ruimte en voldoende te eten krijgt, wel een lengte van 10-12 cm halen.
Het is een semi annuelle killivis, dwz. de eieren kunnen zowel droog als nat bewaard worden maar "droog" op turf  geeft de beste resultaten. Na ca. 6 weken incubatietijd  komen de jongen uit het ei en kunnen meteen met artemia gevoerd worden.

APHYOSEMION BITEANIATUM "LAGOS"

Behoort tot de groep chrome-Aphyosemion die erg populair is vanwege de prachtige kleuren en de lange uitgegroeide vinnen.
Het zijn alle zg. plantenleggers, vissen die de eitjes afzetten in een dikke laag drijfplanten of in een acryl mop. De incubatietijd is kort, die ligt zo rond de 14-20 dagen. De kleine jongen eten meteen artemia en groeien niet al te snel. Na ca. 6 maanden zijn ze geslachtrijp en na ruim een jaar volledig uitgegroeid.

FUNDULOPANCHAX GARDNERI

Behoort tot de semi-annuelle soorten en komt voor in Nigeria en Kameroen.
Vrij eenvoudig in verzorging en kweek maar op latere leeftijd dominant ten opzichte van soortgenoten.
De populatie op de foto hierboven is die van Nsukka. De Makurdi populatie is nog kleurrijker door de zg. bloedvlek op de flanken. De verschillende populaties kunnen zo rond de 7 cm groot worden.

Aphyosemion bivittatum Funge

Aphyosemion bivittatum Funge

Herkomst: Afrika
Deze soort houdt zich voornamelijk op in de middenzone van Uw aquarium.
Mannetjes zullen de hele dag tegen elkaar pronken door hun vinnen te spreiden en hun beste kleuren te tonen. Ze worden ca. 5-6 cm groot en als de omstandigheden wat gunstig zijn, zullen ze zich makkelijk voortplanten. Let hierbij op wat afzetmateriaal dmv. van acryl moppen, java mos of drijfplanten.
Geschikte temperatuur: niet te warm, ca. 24 gr.

Nieuwe reacties

06.11 | 15:35

Hallo killivriend, Welke killivisjes hebben jullie nu op dit moment te koop staan?

07.10 | 13:36

Vandaag 18 stuks (3 x 3 stel) mooie killie’s mogen ontvangen. Beda...

24.09 | 07:34

Snelle verzending, hoge kwaliteit en uitstekende service !

26.08 | 09:08

Kan u mij zeggen bij wie ik micro-aaltjes, azijnaaltjes en enchytreeen kan ...